FAKTA om Sikkerhed & Arbejdsmiljø - Februar 2020 Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
 

ARBEJDSMILJØEksperten er lynafleder for arbejdsmiljøet i EfB

Superligaklubben EfB Elite A/S følger lovkravene og sikrer arbejdsmiljøet for alle medarbejdere ved hjælp af en outsourcingaftale med ARBEJDSMILJØEksperten. Det giver ifølge virksomhedens arbejdsmiljøkoordinator en ekstra tryghed og sikkerhed i hele organisationen.
 

Søges: Arbejdsmiljørådgiver til Frederikshavn

Ambitiøs arbejdsmiljørådgiver til alsidige opgaver indenfor det tekniske/bygningsmæssige område til vores afdeling i Frederikshavn søges.
ARBEJDSMILJØEksperten er en landsdækkende og professionel rådgivningsvirksomhed med ekspertise til at rådgive om alle facetter af arbejdsmiljø. Vi rådgiver private og offentlige virksomheder indenfor arbejdsmiljøområdet og relaterede emner. Det tekniske rådgivningsområde er et meget bredt og vigtigt tema for de fleste af vores kunder.
 
Vi kan ikke følge med efterspørgslen og derfor søger vi nu en engageret og teknisk minded person med flair for salg samt gerne erfaring fra lignende job.
 
 

Sikkerhed på alle niveauer hos Danish Salmon i Hirtshals

ARBEJDSMILJØEksperten bidrager til godt arbejdsmiljø og sikkerhed i den miljørigtige drift hos Danmarks eneste lakseopdrætter.
Hos Danish Salmon i Hirtshals opdrætter de laks. Det er en lang proces fra de fine orange æg nænsomt bliver afleveret hos virksomheden til de som fiskeyngel bliver større og større - og til sidst ender, som de store flotte fisk, vi kender fra supermarkedet. 
 
ARBEJDSMILJØEksperten har foretaget gennemgang af sikkerheden på alle niveauer i virksomheden, hvor emner som adgangsveje, tunge løft, kemikaliehåndtering, eftersyn og meget andet blev undersøgt.
 
 

Fokus på sundhed på erhvervsmesse i Esbjerg

Der blev drøftet både sundhed og verdensmål på erhvervsmessen i Musikhuset Esbjerg.

Traditionen tro deltog ARBEJDSMILJØEksperten for nylig på superligaklubben Esbjerg fB's erhvervsmesse i Esbjerg. I år havde vi valgt at sætte fokus på bæredygtighed og forebyggelse i virksomhederne - og derfor blev især konceptet Sundhed og Trivsel på 100 dage drøftet på messestanden. De besøgende på messen fik desuden tilbudt et gratis sundhedstjek.

Også FN's 17 verdensmål havde fokus på messen under titlen “At score verdensmål er ikke for sarte virksomhedsledere. Det kræver stærke nerver, et køligt overblik og mod til at tænke bredt og langsigtet.”

I løbet af dagen fik vi blandt andre besøg af en flok spillere fra EfB's superligahold, som gættede med på messekonkurrencen omhandlende sygefravær, effekten af medarbejdertræning og meget mere. 

 

Efteruddannelse for forflytningsvejledere

ARBEJDSMILJØEksperten afholder temadag med fokus på efteruddannelse for forflytningsvejledere den 2. april i Randers

ARBEJDSMILJØEksperten udbyder ressourcebevarende efteruddannelse for forflytningsvejlederne, hvor der bliver mulighed for at møde andre forflytningsvejledere samt blive opdateret.

Temadagen afholdes torsdag den 2. april 2020 kl. 8.30 – 15.00 i Hjælpemiddelhuset, Agerskellet 12, Randers.

 

Læs mere og tilmeld dig her
 

Kommende kurser

Her kan du se listen over kommende kurser fra ARBEJDSMILJØEksperten.
3 dages obligatorisk arbejdsmiljøuddannelse §9
- klik og læs mere om kursets indhold og program

Kurset giver arbejdsmiljøgruppens repræsentanter konkret viden om arbejdsmiljø og metoder til at fremme et sikkert og sundt arbejdsmiljø på egen arbejdsplads.
Kurset afvikles over 3 sammenhængende dage. Der kan arrangeres virksomhedskurser.
Vi har mange flere kurser på programmet - tjek datoerne her
 
 
3 days Mandatory OHS Course
- click here to read more about the course program 
 
The course aims to provide the work environment representatives a practical knowledge of the working environment and methods of systematic and targeted approach to promote a safe and healthy work environment at their own workplace. A common feature of the courses is that there can be arranged business courses. 
 
 
Forflytningsvejlederuddannelsen
- klik og læs mere om kursets indhold og program
 
Uddannelsen varer 6 dage og består af teoretiske indlæg, diskussioner og erfaringsudveksling, og endelig praktisk kreativ forflytning, som er det væsentligste element. Uddannelsen er delt op i to moduler.
 

E-learning kurser

ARBEJDSMILJØEksperten tilbyder e-learning inden for en lang række kurser. Nogle kurser udbydes på flere sprog.
 
Dine fordele med e-learning
- du er uafhængig af tid og sted;
- du kan gå til og fra, og genoptage derfra hvor du stoppede;
- du bestemmer tempoet og kan gå tilbage og se svære passager igen.
 
Klik på linket og læs kursusbeskrivelsen.
 
 
 
Fra februar må landmændene igen køre gylle ud på markerne. Men det er farligt at arbejde med gylle, for når man ”forstyrrer” gylle, der har stået stille længe, frigives der store mængder svovlbrinte. Svovlbrinte er en giftgas, og den kan medføre forgiftning – og i værste fald er den dødelig.
 
Offentlige arbejdspladser kan nu få hjælp fra et rejsehold til at nedbringe sygefravær. Samtidig kan de på hjemmesiden sygefravær.dk få konkrete redskaber, der gør det mere let og overskueligt at arbejde med sygefravær. 
 
Hvis en arbejdsulykke giver mere end én dags fravær eller formodes at give varige følger, skal den anmeldes. Det sker desværre ikke altid og konsekvensen er, at der er ulykker, som ikke bliver registret. 
 
I starten af året omkom en ung håndværker i en tragisk ulykke, da han skulle udføre arbejde på en altan fra en bomlift. Kurven tippede rundt, og håndværkeren styrtede tre etager ned. Lifte er sjældent årsagen til så alvorlige ulykker, men altanulykken viser, hvor vigtigt det er at lifte bruges forsvarligt.
 
Den 1. marts 2020 tiltræder Karsten Refsgaard som ny tilsynsdirektør for Tilsynscenter Øst i Arbejdstilsynet.
 
 
Vejledninger og bekendtgørelser