FAKTA om Sikkerhed & Arbejdsmiljø - September 2019 Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
 

Sundhed og trivsel med ny virtuel app

Er din virksomhed parat til at gå nye veje for at forbedre sundheden og opnå øget trivsel blandt medarbejderne? Med Virtuel Træning® kan virksomheder nu implementere sundhedstiltag på en helt ny og individuel tilpasset måde, som understøtter det tredje af FN's 17 verdensmål.
Med det nye digitale koncept kan din virksomhed på bare 100 dage skabe mærkbare resultater i både kulturen og fællesskabet på arbejdspladsen. Alt sammen vil bidrage til en mere bæredygtigt forvaltning af virksomhedens medarbejderressourcer, samt skabe resultater på bundlinjen i form af faldende sygefravær og øget produktivitet.
 
Forløbet har fokus på den enkelte medarbejder med baggrund i et individuelt sundhedstjek. Her ud fra tilrettelægges et træningsprogram for den enkelte medarbejder, hvor det er muligt at træne hjemmefra med den digitale app.
 
 

E-learning gør videreuddannelse nemmere

Et stigende antal kursister benytter sig af e-learning, når de skal videreuddanne sig. Derfor udbydes løbende flere forskellige kurser via e-learnings platformen. Senest er arbejde med asbest kommet på vores online program.
Har du oplevet at have svært ved at finde en kursusdato, som passede ind i din travle arbejdskalender? Hvis ja, så er du ikke den eneste. Derfor har mange fået øjnene op for at tage det kursus, de mangler, via en e-learning platform.
 
Med e-learning har du mulighed for at afslutte kurset når og hvor du har lyst, og du kan sikre at afbrydelser i din travle arbejdsplan formindskes. Dermed får du også mindre arbejde at indhente efter kurset. 
 
 
NYT E-LEARNINGS KURSUS
Kurset "Arbejdsmiljø og sikkerhed ved arbejde med (udvendig) asbest" er nu tilgængelig via vores e-learning platform. 
 
Med kurset sikrer du dig at kunne arbejde sikkerheds- og sundhedsmæssigt fuldt forsvarligt i områder, hvor der forekommer asbest.
 
 

Succesfuld afslutning på projektarbejde

ARBEJDSMILJØEksperten har i to år været en del af to privat-kommunale projekter på tværs af demens-, velfærdsteknologi- og ældreområdet. Arbejdet er nu afsluttet med stor succes.

Midt i september afsluttede vi de to OPI LDL projekter, som ARBEJDSMILJØEksperten har været en del af i samarbejde med Syddansk Universitet samt Billund, Kolding og Haderslev kommuner.
 
Arbejdet i projekterne "Mit hjem som arbejdsplads" og "Det demensvenlige samfund" - er resulteret i to prototyper, som er klar til videreudvikling. Her kan du få et indblik i projekternes resultater og prototyperne:
 
 
Hos ARBEJDSMILJØEksperten er vi rigtig glade for og stolte af, at have været med til at udvikle velfærdsløsninger til den offentlige sektor, der skaber gensidig værdi for såvel kommunerne, borgerne og de private virksomheder.
 

Kommende kurser

Her kan du se listen over kommende kurser fra ARBEJDSMILJØEksperten.
3 dages obligatorisk arbejdsmiljøuddannelse §9
- klik og læs mere om kursets indhold og program

Kurset giver arbejdsmiljøgruppens repræsentanter konkret viden om arbejdsmiljø og metoder til at fremme et sikkert og sundt arbejdsmiljø på egen arbejdsplads.
Kurset afvikles over 3 sammenhængende dage. Der kan arrangeres virksomhedskurser.
  • 23. september i Silkeborg - TILMELD
  • 30. september i København - TILMELD
  •   7. oktober i Esbjerg - TILMELD
  •   8. oktober i Aarhus - TILMELD
  • 22. oktober i Aalborg - TILMELD
  • 28. oktober i Esbjerg - TILMELD
Vi har mange flere kurser på programmet - tjek datoerne her
 
 
3 days Mandatory OHS Course
- click here to read more about the course program 
 
The course aims to provide the work environment representatives a practical knowledge of the working environment and methods of systematic and targeted approach to promote a safe and healthy work environment at their own workplace. A common feature of the courses is that there can be arranged business courses. 
 
Forflytningsvejlederuddannelsen
- klik og læs mere om kursets indhold og program
 
Uddannelsen varer 6 dage og består af teoretiske indlæg, diskussioner og erfaringsudveksling, og endelig praktisk kreativ forflytning, som er det væsentligste element. Uddannelsen er delt op i to moduler.

 

E-learning kurser

ARBEJDSMILJØEksperten tilbyder e-learning inden for en lang række kurser. Nogle kurser udbydes på flere sprog.
 
Dine fordele med e-learning
- du er uafhængig af tid og sted;
- du kan gå til og fra, og genoptage derfra hvor du stoppede;
- du bestemmer tempoet og kan gå tilbage og se svære passager igen.
 
Klik på linket og læs kursusbeskrivelsen.
 
 
 
Ny kampagne sætter fokus på sexuel chikane
Dialogen er essentiel, hvis vi skal seksuel chikane samt grænseoverskridende og krænkende adfærd på arbejdspladsen til livs. Derfor har arbejdsmarkedets parter og Arbejdstilsynet udviklet et dialogværktøj, som skal være med til at gøre det nemmere at tale om og forebygge seksuel chikane på arbejdspladsen. 
En undersøgelse blandt 5.000 medarbejdere i omsorgsbranchen viser en forøget risiko for symptomer på PTSD.