FAKTA om Sikkerhed & Arbejdsmiljø - August 2019 Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
 

HSEQ Netværk klar til kick-off

Esbjergs nye HSEQ Netværk er nu klar til kick-off og lægger ud med et temamøde omhandlende kemi under titlen "Hvordan griber I de nye regler om kemiske arbejdspladsvurderinger an?"

 - Kravet om arbejdspladsbrugsanvisninger bortfaldt 1. juli 2019 og blev erstattet af et øget fokus på den kemiske APV samt på oplæring og instruktion. Derfor er det et meget oplagt sted at starte - og ikke mindst et aktuelt emne at tage fat på for rigtig mange virksomheder, siger HSEQ Manager, Dorthe Petersen, som skal stå i spidsen for det nye HSEQ Netværk.

Se hele programmet for kick-off mødet her

Tilmelding til kick-off mødet
Sidste frist for tilmelding til mødet er onsdag den 4. september 2019. 
Tilmelding skal ske på mail til dp@safetyconsult.dk eller på telefon +45 5336 8112.

Læs mere om HSEQ Netværket her

 

Høsten øger risiko for dødsulykker

Når landmændene kører de store maskiner i stilling for at få årets høst i hus, øges risikoen for dødsulykker samtidig betragteligt.

Høstsæsonen er i gang i det meste af landet, og som hvert eneste år, så håber landmændene på gode vejrforhold og et stort udbytte af årets anstrengelser i marken. 
 
Derimod har landmændene ofte mindre fokus, når det handler om sikkerhed og arbejdsforhold. Kombinationen af store maskiner og travlhed er en farlig cocktail.
 
 

Hvad betyder den nye kemikalielovgivning?

Det største fokus i den nye lovgivning om kemikaliesikkerhed er ophævelse af kravet om arbejdspladsbrugsanvisninger og kravet om den obligatoriske kemiske risikovurdering (kemisk APV).

De fleste har efterhånden stiftet bekendtskab med at Arbejdsmiljølovgivningens bekendtgørelser om arbejde med stoffer og materialer er blevet ændret.
 
Det største fokus er ophævelse af kravet om arbejdspladsbrugsanvisninger og kravet om den obligatoriske kemiske risikovurdering (kemisk APV). En anden ændring som har fået knap så meget opmærksomhed, er en ændring i Kapitel 8 ”Oplæring og Instruktion”. Kapitel 8 giver en udvidet og mere detaljeret beskrivelse af instruktionspligten.
 
 

Topledernetværk sætter fokus på psykisk arbejdsmiljø

Topledernetværket Leadership Esbjerg sætter fokus på psykisk arbejdsmiljø under titlen Psykisk arbejdsmiljø kan ses på bundlinjen, når de gæster ARBEJDSMILJØEksperten den 30. august.

Hvert år koster sygdom pga. dårligt psykisk arbejdsmiljø på jobbet samfundet mere end 30 milliarder kroner. Derfor er der en direkte sammenhæng mellem det psykiske arbejdsmiljø på en arbejdsplads og bundlinjen i virksomhedens regnskab.

Rådgiver Bent Würsching fra ARBEJDSMILJØEksperten fortæller den 30. august om årsagerne til sygemeldinger med baggrund i psykisk arbejdsmiljø, hvilke faktorer, der påvirker det psykiske arbejdsmiljø og kommer med gode råd til, hvordan man kan arbejde med emnet i en virksomhed.

Arrangementet afholdes som et lukket arrangement for medlemmer af Esbjerg Leadership.  Læs mere om arrangementet og netværket.

Er du interesseret i et oplæg om psykisk arbejdsmiljø, er du velkommen til at kontakte os på 82 36 36 90 eller på mail@ameksperten.dk for at høre nærmere om mulighederne.

 

Book dit næste kursus nu

I september afholdes kursus i Forflytningsvejlederuddannelsen og så er 2020 programmet også klar på hjemmesiden.

Forflytningsvejlederuddannelse - kursusstart den 23. september i Aalborg

ARBEJDSMILJØEksperten arrangerer og afholder uddannelse af forflytningsvejledere. Plejeområdets vigtige ressourcepersoner, når det handler om at forebygge skader.

Forflytningsvejlederuddannelsen hos ARBEJDSMILJØEksperten bygger på muligheder frem for begrænsninger og har udgangspunkt i hverdagens arbejdsopgaver, de naturlige bevægemønstre, og borgerens ressourcer.

Uddannelsen varer 6 dage og består af teoretiske indlæg, diskussioner og erfaringsudveksling, og endelig praktisk kreativ forflytning, som er det væsentligste element.

Læs mere og tilmeld dig her

 

Programmet for Arbejdsmiljøuddannelsen §9 i 2020 er klar 
Planlægger du at deltage i Arbejdsmiljøuddannelsen §9 i 2020, så kan du nu se hele vores opdaterede kursusprogram på hjemmesiden her.
 
Vores undervisere er veluddannede og professionelle, og naturligvis garant for, at du får det maksimale ud af et kursus hos os, hvad enten det er et individuelt arbejdsmiljøkursus, eller et virksomhedhedskursus i arbejdsmiljø.

Vi sørger for de nødvendige materialer og udlåner bl.a. iPads til kursister på den 3 dages arbejdsmiljøuddannelse, således at du kan skrive elektroniske notater og kommentarer, som vi efterfølgende mailer til dig.

Book et kursus nær dig - find din by på listen 

 

Kommende kurser

 
Her kan du se listen over kommende kurser fra ARBEJDSMILJØEksperten.
3 dages obligatorisk arbejdsmiljøuddannelse §9
- klik og læs mere om kursets indhold og program

Kurset giver arbejdsmiljøgruppens repræsentanter konkret viden om arbejdsmiljø og metoder til at fremme et sikkert og sundt arbejdsmiljø på egen arbejdsplads.
Kurset afvikles over 3 sammenhængende dage. Der kan arrangeres virksomhedskurser.
 • 26. august i Sønderborg - TILMELD
 • 27. august i Aarhus - TILMELD
 •   2. september i København - TILMELD
 •   9. september i Kolding - TILMELD
 • 16. september i Odense - TILMELD
 • 17. september i Aalborg - TILMELD
 • 23. september i Silkeborg - TILMELD
Vi har mange flere kurser på programmet - tjek datoerne her
 
 
3 days Mandatory OHS Course
- click here to read more about the course program 
 
The course aims to provide the work environment representatives a practical knowledge of the working environment and methods of systematic and targeted approach to promote a safe and healthy work environment at their own workplace. A common feature of the courses is that there can be arranged business courses. 
 • 10. September in Copenhagen - SIGN UP
 • 11. November in Esbjerg -  SIGN UP
 •   2. March in Esbjerg - SIGN UP
 
Forflytningsvejlederuddanelsen
- klik og læs mere om kursets indhold og program
 
Uddannelsen varer 6 dage og består af teoretiske indlæg, diskussioner og erfaringsudveksling, og endelig praktisk kreativ forflytning, som er det væsentligste element. Uddannelsen er delt op i to moduler.
 • 23. september i Aalborg - TILMELD

 

E-learning kurser

Som noget nyt tilbyder ARBEJDSMILJØEksperten nu E-learning inden for en lang række kurser. Nogle kurser udbydes på flere sprog.
 
 
 Dine fordele med e-learning
- du er uafhængig af tid og sted;
- du kan gå til og fra, og genoptage derfra hvor du stoppede;
- du bestemmer tempoet og kan gå tilbage og se svære passager igen.
 
 
 
Vold og trusler på arbejdet øger risikoen for PTSD-symptomer blandt ansatte i Kriminalforsorgen og psykiatrien.
 
Hvert år sker der alvorlige arbejdsulykker - og nogle gange også dødsulykker - når høsten kører på højtryk. Det skyldes blandt andet de store maskiner, og at alle i landbruget har travlt. Så er der en tendens til, at landmanden og medarbejderen tager flere risici. 
 
Arbejdstilsynet tjekker unges sommerjob
Arbejdstilsynet sætter igen i år fokus på arbejdsforholdene for unge under 18 år for at undgå, at de kommer til skade på jobbet.