FAKTA om Sikkerhed & Arbejdsmiljø - Juni 2019 Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
Pia skal samle trådene i nyt sundhedskoncept                    
 

Pia skal samle trådene i nyt sundhedskoncept

Et nyt stort sundhedskoncept har set dagens lys hos ARBEJDSMILJØEksperten, og den første virksomhed er sat i gang med at sætte fokus på sundhed og trivsel. Det er 45-årige Pia Jørgensen, der skal stå i spidsen for det nye koncept, der går under navnet Sundhed og Trivsel på 100 dage.

 - Når en virksomhed starter op med Sundhed og Trivsel på 100 dage, så sættes hele virksomhedens og medarbejdernes kultur i spil. Der skabes nye vaner, et fællesskab omkring sundhed - og der sættes fokus på medarbejdernes trivsel, siger projektchef Pia Jørgensen, som for nylig er tiltrådt den nyoprettede stilling hos ARBEJDSMILJØEksperten i Esbjerg.
 
 

- Esbjerg fortjener et HSEQ netværk

Et nyt netværk inden for arbejdsmiljø, sikkerhed, miljø og kvalitet – som inden for branchen går under betegnelsen HSEQ – ser efter sommerferien dagens lys på Vestkysten. Tanken er at skabe et lokalt netværk, så byens mange virksomheder kan drage nytte af hinandens viden inden hver sit specifikke område. Det er rådgivningsvirksomheden Esbjerg Safety Consult, der står bag det nye initiativ.

- Vi oplever, at de folk, som bruger netværk inden for HSEQ området i dag er nødt til at køre til fx Trekantsområdet for at deltage i et branchenetværk. Men der findes jo mange personer lokalt, som potentielt kunne blive en del af et lokalt forankret netværk her i Esbjerg, siger kvinden som står i forgrunden for initiativet, Dorthe Petersen.
 
 

Arbejdsmiljø fra første spadestik til færdigt hospice

I en forvandling fra ”pløjemark” til et moderne og smagfuldt indrettet hospice i Nordjylland har ARBEJDSMILJØEksperten været tilknyttet som arbejdsmiljøkoordinator fra starten af byggeriet og til det smukke resultat.

- Vi har været med siden byggestart. Hovedentreprenøren på projektet vidste på forhånd, hvad vi stod for, og hvordan vi arbejdede, fortæller direktør i den nordjyske afdeling af ARBEJDSMILJØEksperten, Lene Bildtoft.

Som arbejdsmiljøkoordinator sørger man for, at sikkerheden på byggepladsen er, som den skal være. Det har i dette projekt blandt andet handlet om at skabe ordentlige adgangsforhold til arbejde på taget samt at sikre forsvarlig forankring af stilladset.

Læs hvordan byggeriet er forløbet

 

Bevæg dig — selv om du har stillesiddende arbejde

Der er mange stillesiddende timer bag rattet, når man kører lastbil. Bevægelse er derfor meget vigtig for at undgå ømhed i muskler og led. Vi har derfor samlet en række gode øvelser, som du kan lave i løbet af din arbejdsdag – nemt og hurtigt.

Ja ja, du ved det jo godt. Der skal øvelser og motion til, for at undgå skader – men hvor skal man lige starte og ende? Det kan virke uoverskueligt at komme i gang med de gode vaner. 

Heldigvis kan du nu pakke den dårlige samvittighed og undskyldningerne væk.

Rådgiver Peter Wang Kristensen fra ARBEJDSMILJØEksperten, som er uddannet ergoterapeut og tidligere faglærer i ergonomi, guider dig her igennem øvelser, som du kan lave, når du holder en kort pause - og øvelser, som er bedst egnede ved længere stop.

Se øvelserne og download plakaten her

 

Ferielukket i uge 29 og 30

Sommertid og ferietid står for døren. Hos ARBEJDSMILJØEksperten holder vi ferielukket i uge 29 og 30. 

Vi ønsker alle kunder og samarbejdspartnere er rigtig god sommer!

 

Kommende kurser

 
Her kan du se listen over kommende kurser fra ARBEJDSMILJØEksperten.
3 dages obligatorisk arbejdsmiljøuddannelse §9
- klik og læs mere om kursets indhold og program

Kurset giver arbejdsmiljøgruppens repræsentanter konkret viden om arbejdsmiljø og metoder til at fremme et sikkert og sundt arbejdsmiljø på egen arbejdsplads.
Kurset afvikles over 3 sammenhængende dage. Der kan arrangeres virksomhedskurser.
Vi har mange flere kurser på programmet - tjek datoerne her
 
 
3 days Mandatory OHS Course
- click here to read more about the course program 
 
The course aims to provide the work environment representatives a practical knowledge of the working environment and methods of systematic and targeted approach to promote a safe and healthy work environment at their own workplace. A common feature of the courses is that there can be arranged business courses. 
  • 10. September in Copenhagen - SIGN UP
  • 11. November in Esbjerg -  SIGN UP
 
Forflytningsvejlederuddanelsen
- klik og læs mere om kursets indhold og program
 
Uddannelsen varer 6 dage og består af teoretiske indlæg, diskussioner og erfaringsudveksling, og endelig praktisk kreativ forflytning, som er det væsentligste element. Uddannelsen er delt op i to moduler.
  • 23. september i Aalborg - TILMELD

 

E-learning kurser

Som noget nyt tilbyder ARBEJDSMILJØEksperten nu E-learning inden for en lang række kurser. Nogle kurser udbydes på flere sprog.
 

Klik på linket og læs kursusbeskrivelsen.

 
 Dine fordele med e-learning
- du er uafhængig af tid og sted;
- du kan gå til og fra, og genoptage derfra hvor du stoppede;
- du bestemmer tempoet og kan gå tilbage og se svære passager igen.
 
 
 
 
Eksem eller andre hudsygdomme kan have store konsekvenser, fordi man kan være nødt til at forlade sit erhverv. Arbejdstilsynet lancerer nu en kampagne, der skal hjælpe arbejdsgivere og ansatte med at forebygge hudlidelser.
 
Flere besøg hos lægen og på hospitalet og højere risiko for at komme på sygedagpenge eller førtidspension. Det er nogle af konsekvenserne for dem, der bliver udsat for vold på jobbet. Det viser forskning, der har undersøgt de langsigtede konsekvenser af volden.
 
Fængselsbetjente er særligt udsatte, og manglen på social støtte øger risikoen for depression, viser forskning.