FAKTA om Sikkerhed & Arbejdsmiljø - April 2019 Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
 

ARBEJDSMILJØEksperten i samarbejde med den kinesiske ældresektor

Et besøg på det danskinspirerede Diakonhjem i Kina skal bane vejen for uddannelse af medarbejdere i den kinesiske ældresektor via en dansk udviklet app.
 - De var alle meget begejstrede for de muligheder, som vores viden potentielt kan give dem fremadrettet i deres uddannelse af personale. I forbindelse med en stor udvidelse af deres kapacitet står de foran at skulle ansætte flere end 800 nye medarbejdere inden juli 2020, og her kan vores viden og digitale app blive vigtige værktøjer for dem, siger projektleder hos ARBEJDSMILJØEksperten, Bent Würsching.
 
 

Regeringen betaler blot tilbage

Reaktion på regerings nyligt offentliggjorte forlig på arbejdsmiljøområdet.
Når regeringen skyder en saltvandsindsprøjtning på 460 millioner kroner efter arbejdsmiljøområdet frem mod 2022, så er det i virkeligheden blot nogle penge, som løbende er blevet fjernet over de senere år, mener ARBEJDSMILJØEkspertens direktør, Henrik Gliese.
 
- Vi er naturligvis positive over, at der nu igen tilføres penge til området. Men penge er ikke nok. Der skal også tilføres nye virkemidler. Det er nu engang sådan, at flere kontrolbesøg får flere til at rette ind.
 
 

Ny selvbetjeningsløsning erstatter Online AT

ADVI er navnet på ny selvbetjeningsløsning, der giver mulighed for digital tilbagemelding på Arbejdstilsynets reaktioner. Samtidigt fungerer ADVI som arkiv for virksomhedens kommunikation med Arbejdstilsynet.

Selvbetjeningsløsningen giver mulighed for digital tilbagemelding på Arbejdstilsynets reaktioner, og samtidigt fungerer ADVI som arkiv for virksomhedens kommunikation med Arbejdstilsynet.
 
Den nye løsning er en videreudvikling og efterfølger til OnlineAT, som har været i brug siden 2015. Generelt består ADVI af de samme funktionaliteter, men der er dog blevet plads til enkelte nye funktioner.
 
 
Skiftet til ADVI - som står for ”Arbejdsmiljø i din virksomhed” - vurderes af ARBEJDSMILJØEkspertens rådgiver, Nis Peter Rasmussen, til ikke umiddelbart at komme til at betyde nogen større forskel for brugerne.

- Har du været vant til at bruge OnlineAT, så skal du nu blot logge ind et andet sted. Men derudover bliver du jo guidet nemt til systemet fra Arbejdstilsynet.

 

Kommende kurser

 
Her kan du se listen over kommende kurser fra ARBEJDSMILJØEksperten.
3 dages obligatorisk arbejdsmiljøuddannelse §9
- klik og læs mere om kursets indhold og program

Kurset giver arbejdsmiljøgruppens repræsentanter konkret viden om arbejdsmiljø og metoder til at fremme et sikkert og sundt arbejdsmiljø på egen arbejdsplads.
Kurset afvikles over 3 sammenhængende dage. Der kan arrangeres virksomhedskurser.
Vi har mange flere kurser på programmet - tjek datoerne her
 
 
3 days Mandatory OHS Course
- click here to read more about the course program 
 
The course aims to provide the work environment representatives a practical knowledge of the working environment and methods of systematic and targeted approach to promote a safe and healthy work environment at their own workplace. A common feature of the courses is that there can be arranged business courses. 
  •   3. June in Esbjerg - SIGN UP
  • 10. September in Copenhagen - SIGN UP
  • 11. November in Esbjerg -  SIGN UP
 

E-learning kurser

Som noget nyt tilbyder ARBEJDSMILJØEksperten nu E-learning inden for en lang række kurser. Nogle kurser udbydes på flere sprog.
 

Klik på linket og læs kursusbeskrivelsen.

 
 Dine fordele med e-learning
- du er uafhængig af tid og sted;
- du kan gå til og fra, og genoptage derfra hvor du stoppede;
- du bestemmer tempoet og kan gå tilbage og se svære passager igen.
 
 
 
Arbejdstilsynet har fået ny hjemmeside. Fremover skal du finde nyheder på www.amid.dk
 
 
Terapeutiske indsatser kan nedbringe sygefravær
Der findes ingen simple veje til at nedbringe sygefravær på arbejdspladser. Visse terapeutiske indsatser kan have en positiv effekt, hvorimod der samlet set ikke er evidens for virkningen af motion. Det viser en litteraturgennemgang fra Vive.
 
Nyt koncept fra Arbejdstilsynet skal hjælpe virksomhederne med at holde kontakt til syge medarbejdere, så de kommer godt tilbage til jobbet.
 
Et længere arbejdsliv forudsætter et godt arbejdsmiljø
Vi skal blive længere på arbejdsmarkedet. I 2040 forventes pensionsalderen således at være hævet til 70 år. Hvis vi skal kunne holde til det, bliver arbejdsmiljøet en vigtig faktor.
 
Når medarbejderne oplever gode samarbejdsrelationer, tillid og retfærdighed – også benævnt social kapital – i afdelingen – har de en lavere risiko for langvarigt sygefravær. Det viser en et stort studie på offentlige arbejdspladser i hovedstadsregionen.