FAKTA om Sikkerhed & Arbejdsmiljø - Marts 2019 Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
 

Er du stærk nok til et kontorjob?

Det kræver en god fysik at have stillesiddende arbejde! Styrk din krop med 10 øvelser, som er specifikt udvalgt til at styrke og forebygge de problemer, som kan opstå ved stillesiddende arbejde.

Det kommer måske som en overraskelse, men du får ikke ondt i ryggen af at sidde ned, men inaktivitet og stillesiddende arbejde kan måske forværre eksisterende rygsmerter og give smerter i nakken, skuldrene og underarmene!
 
 
 
Styrk din krop med 10 øvelser
Vi har lavet en plakat med illustrationer af 10 vigtige øvelser med en kort beskrivelse af, hvordan du laver øvelsen og hvor mange gange, du bør gentage øvelsenØvelserne er specifikt udvalgt til at styrke og forebygge de problemer, som kan opstå hos en medarbejder, der sidder på kontor otte timer om dagen. 
 
 
 

ARBEJDSMILJØEksperten sætter kurs mod Kina

I forbindelse med udviklingen af en ny digital app til forflytning og uddannelse af plejepersonale rejser ARBEJDSMILJØEkspertens direkør, Henrik Gliese, og projektleder, Bent Würsching, i midten af marts på charmeoffensiv i Kina.
Det kan lyde underligt, at en dansk virksomhed skal udvikle nye teknologiske værktøjer til det kinesiske marked, men det er ikke desto mindre det, der er tilfældet i det udviklingsprojekt, som blev igangsat i 2018 af en gruppe danske partnervirksomheder, herunder ARBEJDSMILJØEksperten.
 
Projektet drejer sig om udvikling af et digitalt værktøj til forflytning af personer samt til uddannelse af plejepersonale. Værktøjet udformes som en app, der skal gøre det lettere for personale at håndtere forflytning af sengeliggende personer. I app'en viser plejepersonale, hvordan man bedst forflytter sengeliggende fra et leje til et andet.
 
 
- I Kina har de ikke den samme infrastruktur og organisation omkring ældre og pleje, som vi har i Danmark. Derfor udvikler vi værktøjet specifikt til det kinesiske marked, siger projektleder hos ARBEJDSMILJØEksperten, Bent Würsching.
 
 
Nøglen til det kinesiske marked
Den 15. marts er der afgang til en uge i Kina for en lille delegation på ca. 20 personer, der alle repræsenterer projekter under innovationsprogrammet, MidtNet Kina, som består af en række projekter rettet mod det kinesiske marked. Turen byder blandt andet på en generel introduktion til det kinesiske marked og dets forbrugere samt en række virksomhedsbesøg inden for hi-tech teknologi, kunstig intelligens og avanceret produktion. 
 
- For os handler det nu om at skabe gode relationer, nye forretningsforbindelser - og aller vigtigst så skal der findes kinesiske partnere til produktet. Det er nøglen til at kunne skabe et salg på det kinesiske marked.
 
 
Delegationen er inviteret til deres besøg i Shanghai, og turen arrangeres i samarbejde med China Experience.
 

Deltag i temadagen for forflytningsvejledere

ARBEJDSMILJØEksperten udbyder ressourcebevarende efteruddannelse for forflytningsvejlederne, hvor der bliver mulighed for at møde andre forflytningsvejledere samt blive opdateret ud fra et fastlagt program.

Temadagen har til formål at bidrage med ny viden og energi samt erfaringsudveksling med andre forflytningsvejledere. 

Tid og sted
Tirsdag den 2. april 2019 kl. 8.15 – 15.00 på Center for Velfærdsteknologi, Faaborgvej 15 A, Aalborg. 

Program
  - Præsentation 
  - Hjælp til påklædning i et forflytningsperspektiv
  - Risikovurdering og valg af metoder ved stående/gående forflytning, hjælp ved gang,
    arbejde med rollatorer, guidning, mv.
  - Generel erfaringsudveksling

Der serveres morgenkaffe, let frokost samt eftermiddagskaffe. 

Yderligere information
Marianne Nielsen hos ARBEJDSMILJØEksperten på 2830 3970.

 

Tilmelding til Temadagen
 

Kommende kurser

 
Her kan du se listen over kommende kurser fra ARBEJDSMILJØEksperten.
3 dages obligatorisk arbejdsmiljøuddannelse §9
- klik og læs mere om kursets indhold og program

Kurset giver arbejdsmiljøgruppens repræsentanter konkret viden om arbejdsmiljø og metoder til at fremme et sikkert og sundt arbejdsmiljø på egen arbejdsplads.
Kurset afvikles over 3 sammenhængende dage. Der kan arrangeres virksomhedskurser.
Vi har mange flere kurser på programmet - tjek datoerne her
 
 
3 days Mandatory OHS Course- click here to read more about the course program 
 
The course aims to provide the work environment representatives a practical knowledge of the working environment and methods of systematic and targeted approach to promote a safe and healthy work environment at their own workplace. A common feature of the courses is that there can be arranged business courses. 
  • 30. April in Copenhagen - SIGN UP
  •   3. June in Esbjerg - SIGN UP
  • 10. September in Copenhagen - SIGN UP
  • 11. November in Esbjerg -  SIGN UP
 
Forflytningsvejlederuddannelsen
- klik og læs mere om kursets indhold og program

Forflytningsvejlederuddannelsen hos ARBEJDSMILJØEksperten bygger på muligheder frem for begrænsninger og har udgangspunkt i hverdagens arbejdsopgaver, de naturlige bevægemønstre, og borgerens ressourcer.

Uddannelsen varer 6 dage og består af teoretiske indlæg, diskussioner og erfaringsudveksling, og endelig praktisk kreativ forflytning, som er det væsentligste element.
 
Arbejdstilsynet har fået ny hjemmeside. Fremover skal du finde nyheder på www.amid.dk
 
 
Arbejdstilsynet er nu klar med en ny At-vejledning, der oplyser om arbejdsgiverens pligt til at forebygge krænkende handlinger, herunder mobning og seksuel chikane.
 
 
Arbejdstilsynet rykker snart ud på en stor, landsdækkende aktion hos virksomheder i branchen vejgodstransport – den første af en række aktioner i 2019. Her vil de tilsynsførende have særligt fokus på arbejde i højden, akutte overbelastninger og risikoen for at blive ramt af nedfaldne genstande.  
 
Evaluering af ny helhedsorienteret tilsynsmetode i bygge- og anlægsbranchen
Ny evaluering viser, at den nye tilsynsform i bygge- og anlægsbranchen har været en stor succes.
 
Der er fremgang at spore, når det kommer til arbejdsmiljøet på de danske arbejdspladser. Den positive udvikling fremgår af undersøgelsen ”Arbejdsmiljø og Helbred 2018” fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA). Tallene er dog fortsat et godt stykke fra 2020-målsætningen.
 
Et nyt innovationscenter skal hjælpe danske virksomheder til at udskifte farlige kemikalier med bedre alternativer. Indsatsen skal også komme medarbejdernes arbejdsmiljø til gode.