FAKTA om Sikkerhed & Arbejdsmiljø - December 2018 Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
 

Vi takker for et rekordår og ønsker glædelig jul

Snart nærmer sig den søde juletid, hvor arbejdet hører op, og julefreden sænker sig. Vi kan se tilbage på et 2018, som på flere måder blev et rekordår. 
 
Hos ARBEJDSMILJØEksperten ser vi frem til julen og dens fridage, samt det nye år, der kommer. Et tilbageblik på året, der gik, viser rigtig mange ting, vi kan glæde os over.
 
2018 blev et rekordår, hvor flere kursister end nogensinde har været i uddannelse hos ARBEJDSMILJØEksperten. Det er vi meget taknemmelige for, og vi kan i samme ombæring glæde os over og se frem til, at vi i 2019 har flere kurser på programmet end vi hidtil har haft, herunder helt nye E-learningskurser, som kan tilgåes via vores hjemmeside.
 
Desuden har vi i 2018 med stor succes tilknyttet fire nye medarbejdere til vores Esbjerg-afdeling. Medarbejdere som både har bragt os nye kompetencer og har bidraget til, at vi kommer styrket ud af året.
 
Året har også bragt ARBEJDSMILJØEksperten ind i verdenen af EU udviklingsprojekter, hvor vi pt. deltager i tre projekter i offentlig-privat regi med SMV'er. Det er et område, som vi forventer os meget mere af i fremtiden, og ser derfor frem til også i 2019 at være en del af disse projekter.
 
På det seneste har vi også modtaget vores to recertificeringer således, at ARBEJDSMILJØEksperten fortsat de kommende fire år er godkendt til at rådgive om alle områder inden for arbejdsmiljø, samt forestå kurser inden for arbejdsmiljø.
Vi vil gerne sige tak til alle vores kunder og samarbejdspartnere for et godt 2018, og naturligvis også til vores dygtige medarbejdere og bestyrelse. 
 
Alle ønskes en glædelig jul og et lykkebringende nytår.
 

Nye 2019 kurser klar på hjemmesiden

Er du på udkig efter kurser inden for asbest, PCB og bly, så er der nu en lang række kurser for 2019 klar på vores hjemmeside.

 

I det nye år byder vi på tre nye kursussteder for vores 2-timers kursus Lovpligtig instruktion i udvendig ASBEST. Se datoer og kursussteder her

 

Vi har ligeledes ni kurser på programmet for vores 3½ times Lovpligtig Instruktion PCB, bly og asbest. Se datoer og kursussteder her

 

Kommende kurser

 
Her kan du se listen over kommende kurser fra ARBEJDSMILJØEksperten.
3 dages obligatorisk arbejdsmiljøuddannelse §9
- klik og læs mere om kursets indhold og program

Kurset giver arbejdsmiljøgruppens repræsentanter konkret viden om arbejdsmiljø og metoder til at fremme et sikkert og sundt arbejdsmiljø på egen arbejdsplads.
Kurset afvikles over 3 sammenhængende dage. Der kan arrangeres virksomhedskurser.
Vi har mange flere kurser på programmet - tjek datoerne her
 
 
3 days Mandatory OHS Course- click here to read more about the course program 
 
The course aims to provide the work environment representatives a practical knowledge of the working environment and methods of systematic and targeted approach to promote a safe and healthy work environment at their own workplace. A common feature of the courses is that there can be arranged business courses. 
 
Forflytningsvejlederuddannelsen
- klik og læs mere om kursets indhold og program

Forflytningsvejlederuddannelsen hos ARBEJDSMILJØEksperten bygger på muligheder frem for begrænsninger og har udgangspunkt i hverdagens arbejdsopgaver, de naturlige bevægemønstre, og borgerens ressourcer.

Uddannelsen varer 6 dage og består af teoretiske indlæg, diskussioner og erfaringsudveksling, og endelig praktisk kreativ forflytning, som er det væsentligste element.
  •  9. maj 2019 i Aalborg - TILMELD
 
Arbejdstilsynet har fået ny hjemmeside. Fremover skal du finde nyheder på www.amid.dk
 
Ny undersøgelse viser, at anmeldelse af risikobaserede tilsyn har betydning for, at de rette personer er til stede under tilsynsbesøget.
 
Arbejdstilsynet offentliggør analyse af arbejdsmiljøindsatsen i 8 lande
Arbejdstilsynet har kortlagt 8 landes arbejdsmiljøindsatser i en analyse, som har indgået i arbejdet i ekspertudvalget om arbejdsmiljø.
 
Arbejdstilsynet offentliggør analyser som har indgået i ekspertudvalgets arbejde
Arbejdstilsynet offentliggør 2 analyser, som ekspertudvalget om arbejdsmiljø bl.a. har haft til rådighed i deres arbejde. Ekspertudvalget offentliggjorde den 27. september 2018 deres rapport ”Et nyt og forbedret arbejdsmiljø” om gentænkning af arbejdsmiljøindsatsen.
 
 
Nye AT-vejledninger