FAKTA om Sikkerhed & Arbejdsmiljø - Oktober 2018 Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 

Nyhedsbrevet Oktober 2018

 

Har du styr (og lys) på firmabilen?

Benytter du firmaets bil i løbet af din arbejdsdag, så er du forpligtet til at orientere dig om, bilen er sikker. Derudover skal du selvfølgelig være fortrolig med bilens øvrige funktioner.
På denne tid af året er det et tilbagevendende - men ikke desto mindre alvorligt - problem, at trafikanter begiver sig ud i trafikken uden de rigtige lys på bilen. De mørke morgentimer, tåge og dis gør biler uden korrekt lygtetænding livsfarlige i trafikken. 
 
Er du helt fortrolig med køre- og tågelys?
Hvis du ikke til dagligt benytter firmabilen, kan det være svært at huske, om baglyset automatisk tænder, eller hvordan du tænder tågelygterne foran og bagpå. Gør derfor dig selv og dine medtrafikanter den tjeneste at sætte dig ind i, hvordan du betjener bilens lysfunktioner. Når du først er undervejs, har du ingen chance for at se, om du har de rigtige lygter tændt.
 
Det er desuden din pligt at sikre, at bilen er i forsvarlig stand, inden du sætter dig bag rettet. Er den ikke det, skal du orientere din chef eller den ansvarlige på din arbejdsplads. Du skal især være opmærksom på at orientere om bremser, styretøj, dæk, lygter, viskere og ventilationssystem. 
Kilde: Rådet for Sikker Trafik 
 
Gode råd om baglys
Hvis du har en bil, hvor lygterne ikke tænder automatisk
• Undersøg om du kan få omkodet bilen, så lygterne tænder automatisk, når du starter bilen.
• Eller gør det til en vane altid at tænde baglygterne, når du starter bilen.
 
Hvis du ser en bil uden baglygterne tændt
• Blink en gang med det lange lys for at gøre føreren opmærksom på det manglende lys.
 
 
OBS! Det koster 1.000,- i bøde, hvis man glemmer at tænde baglygterne, når det er mørkt/usigtbart, eller hvis man har andre lygtefejl på bilen.
 

Gå-hjem-møde med NFA i Esbjerg

 
Arbejdsmiljø og sikkerhed for ansatte på danske offshoreanlæg samt helbredstilstanden hos seniorer, der har været mange år på arbejdsmarkedet. Disse to emner præsenteres på et gå-hjem-møde den 19. november 2018 i Esbjerg.
 
På mødet får du blandt andet mulighed for at høre senioranalytiker Nina Føns Johnsen, NFA, fremlægge resultaterne af undersøgelsen om arbejdsmiljøet offshore.
 
Desuden præsenterer overlæge, speciallæge i arbejdsmedicin, Gert Thomsen, Arbejdsmedicinsk afdeling, Sydvestjysk Sygehus, Esbjerg, de foreløbige tendenser i Esbjerg-undersøgelsen, der blev sat i gang i efteråret 2017 med udsendelsen af et spørgeskema til Esbjergs i alt 23.500 seniorer mellem 50 og 65 år.
  • Tid: Mandag den 19. november 2018 kl. 15.00-17.00.
  • Sted: 3F, Vestkraftgade 1, 6700 Esbjerg.
  • Tilmelding: Senest torsdag den 15. november 2018 via denne elektroniske tilmeldingsblanket.
 
Mødet arrangeres i et samarbejde mellem Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø, Fagligt Fælles Forbund (3F) og Arbejdsmedicinsk Afdeling på Sydvestjysk Sygehus.
 

Stadig ledige pladser til Go'morn møder

Du kan stadig nå at tilmelde dig et af vores Go' morn møder om Arbejdsmiljøledelsessystemer. Næste møde afholdes den 1. november.

Arbejder du med Arbejdsmiljøledelsessystemer, så har du chancen for at blive opdateret på seneste nyt, når HSEQ Manager Dorthe Petersen holder oplæg om de nye ISO 45001:2018 Arbejdsmiljøledelsessystemer. 

ARBEJDSMILJØEksperten og Esbjerg Safety Consult inviterer til morgenmøde på Auktionsgade 3 i Esbjerg. Det er gratis at deltage, og der serveres rundstykker og kaffe.
 
Læs mere og tilmeld dig til det møde, der passer bedst i din kalender her
 
Torsdag 1. november kl. 08.15 - 09.45
(Tilmelding senest mandag 29. oktober)
 
Onsdag 5. december kl. 08.15 - 09.45
(Tilmelding senest fredag 30. november)
 

Kommende kurser

 
Her kan du se listen over kommende kurser fra ARBEJDSMILJØEksperten.
3 dages obligatorisk arbejdsmiljøuddannelse §9
- klik og læs mere om kursets indhold og program

Kurset giver arbejdsmiljøgruppens repræsentanter konkret viden om arbejdsmiljø og metoder til at fremme et sikkert og sundt arbejdsmiljø på egen arbejdsplads.
Kurset afvikles over 3 sammenhængende dage. Der kan arrangeres virksomhedskurser.
 
 
The course aims to provide the work environment representatives a practical knowledge of the working environment and methods of systematic and targeted approach to promote a safe and healthy work environment at their own workplace. A common feature of the courses is that there can be arranged business courses. 
  • 10. December in Aalborg - SIGN UP
 
Forflytningsvejlederuddannelsen
- klik og læs mere om kursets indhold og program

Forflytningsvejlederuddannelsen hos ARBEJDSMILJØEksperten bygger på muligheder frem for begrænsninger og har udgangspunkt i hverdagens arbejdsopgaver, de naturlige bevægemønstre, og borgerens ressourcer.

Uddannelsen varer 6 dage og består af teoretiske indlæg, diskussioner og erfaringsudveksling, og endelig praktisk kreativ forflytning, som er det væsentligste element.
  •  9. maj 2019 i Aalborg - TILMELD
 
En ny analyse af ulykker i landbruget fra Arbejdstilsynet viser, at flytning af svin og behandling af svin kan give farlige situationer. Det er muligt at forebygge ulykkerne ved hjælp af planlægning og viden om dyrs naturlige adfærd.
 
Nye AT-vejledninger
 
 
  
 
Seneste nyhedsbrev fra AT: