FAKTA om Sikkerhed & Arbejdsmiljø - Maj 2018 Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 

Nyhedsbrevet Maj 2018

 

Offentligt-privat innovationssamarbejde

 
"Mit hjem som arbejdsplads" er titlen på et stort offentligt-privat innovationssamarbejde, som blandt andre ARBEJDSMILJØEksperten er en del af. Projektet handler om at udvikle og teste nye velfærdsløsninger i samarbejde med Haderslev, Billund og Kolding kommuner. Målet er at løse velfærdsudfordringer i kommunerne og skabe vækstpotentialer blandt private virksomheder. 
 
Projektet har afsæt i ældre-, velfærdsteknologi- og arbejdsmiljøområdet i de tre kommuner i projektet og vedrører dels kommunen som arbejdsgiver, dels medarbejdere og borgere.
 
Sammen med virksomhederne Takeaway VR Aps, og Life Partners A/S er ARBEJDSMILJØEksperten en del af partnerskabet, der skal skabe fælles løsninger, som kan imødekomme de udfordringer kommuner, borgere og virksomheder har identificeret i forbindelse med, at plejekrævende borgeres hjem bliver omdannet til en kommunal arbejdsplads. Man arbejder samtidig henimod, at løsningerne potentielt kan give private virksomheder nye vækst- og eksportmuligheder.  
ARBEJDSMILJØEksperten bidrager til samarbejdet med viden og knowhow om arbejdsmiljø og lovgivningen på området. Der trækkes særligt på viden om forandringsteori, psykologi og ergoterapi set i arbejdsmiljømæssigt perspektiv. Relationer, trivsel, håndtering af konflikter og forebyggelse er nøgleord, ligesom ARBEJDSMILØEkspertens erfaringer med stærk udnyttelse af medarbejdernes ressourcer er i spil. 
 

Opdateret persondatapolitik

Kære nyhedsbrevmodtager.  

Du har tidligere i forbindelse med tilmelding til dette nyhedsbrev givet dit samtykke til at vi må sende dig dette nyhedsbrev.  

Vi har tidligere/vil fremadrettet kun indsamle dit navn og emailadresse, til denne liste. Disse informationer benyttes udelukkende til udsendelse af dette nyhedsbrev og sammenkøres ikke med andre systemer og data.  

Ønsker du fremadrettet ikke længere at modtage dette nyhedsbrev, kan du framelde dig i bunden af dette og alle fremtidige nyhedsbreve.  

Vi behandler alle dine data jf. vores persondatapolitik, som kan læses her

 

Kirsten er i flexjob hos ARBEJDSMILJØEksperten i Esbjerg

Inden det bliver frokosttid på ARBEJDSMILJØEkspertens hovedkontor på havnen i Esbjerg er Kirsten i fuld sving med klargøring af dagens frokostbord. Hun forbereder salatbar og pålægsbord, m.m. til medarbejderne fra de i alt seks virksomheder, der har til huse i bygningen "det gamle sømandshjem".

 
Kirsten er vikar for vores faste køkkenassistent, Tina, og nyder at kunne træde til 2 timer alle ugens hverdage.
 

Kommende kurser

 
Her kan du se listen over kommende kurser fra ARBEJDSMILJØEksperten.
Lovpligtig instruktion Udvendig ASBEST 
- klik og læse mere kursets indhold og program

Lovpligtig instruktion for personer, som arbejder med udvendig nedbrydning, hvor man kan støde på asbest under nedbrydningsarbejdet.

Varighed: 2 timers supplerende arbejdsmiljøuddannelse §9 / fagkursus. 

 
3 dages obligatorisk arbejdsmiljøuddannelse §9
- klik og læse mere kursets indhold og program

Kurset giver arbejdsmiljøgruppens repræsentanter konkret viden om arbejdsmiljø og metoder til at fremme et sikkert og sundt arbejdsmiljø på egen arbejdsplads.
Kurset afvikles over 3 sammenhængende dage. Der kan arrangeres virksomhedskurser.
 
Forflytningsvejlederuddannelsen
- klik og læse mere kursets indhold og program

Forflytningsvejlederuddannelsen hos ARBEJDSMILJØEksperten bygger på muligheder frem for begrænsninger og har udgangspunkt i hverdagens arbejdsopgaver, de naturlige bevægemønstre, og borgerens ressourcer.

Uddannelsen varer 6 dage og består af teoretiske indlæg, diskussioner og erfaringsudveksling, og endelig praktisk kreativ forflytning, som er det væsentligste element.
 

Nyt fra

Arbejde i trafikken er et udsat job. For at mindske risikoen for, at vejarbejdere bliver påkørt af trafikanter, skal alle aktører leve op til hver deres ansvar. Det gælder både vejmyndigheden, bygherren, den projekterende og entreprenøren.
 
De tilsynsførende finder flere arbejdsmiljøproblemer, de kan være mere effektive på byggepladserne, og de kører ikke så ofte forgæves som tidligere. Det viser evalueringen af Arbejdstilsynets nye byggepladstilsyn. 
 
Ny tragisk dødsulykke i forbindelse med udgravninger får Arbejdstilsynet til at påminde entreprenører om at overholde de arbejdsmiljøregler, der er for udgravning.
 
 
 
Seneste nyhedsbrev fra AT: