Se dette nyhedsbrev i en browser
Link til ARBEJDSMILJØEksperten

I dette nyhedsbrev

Nyt kontor på Aarhus havn

ARBEJDSMILJØEksperten i Aarhus er flyttet på havnen i nye lokaler på Javavej 1, 1., 8000 Aarhus C.

Kontoret bemandes af afd. direktør Conny Berggreen, der er fysioterapeut og arbejdsmiljøkoordinator og ingeniør Marie-Louise Krøyer Madsen, der er tilknyttet motorvejsprojektet ved Silkeborg som arbejdsmiljøkoordinator.

Kontakt Conny på:
• Telefon: 2764 7060
• Mail: cb@ameksperten.dk

Følg Conny på LinkedIn
Aarhus kontor

Ny medarbejder i Esbjerg

Pernille Pedersen

ARBEJDSMILJØEksperten kan med glæde oplyse, at vi pr. 5. januar 2015 har ansat Pernille Pedersen som rådgiver på det ergonomiske område.

Pernille er uddannet ergoterapeut med speciale i arbejdsmiljø og har for nylig afsluttet en kandidat i folkesundhedsvidenskab/maritime sundhed og sikkerhed.

Under kandidat uddannelsen har hun været i praktik hos Maersk Oil, hvor hun hovedsagelig har arbejdet med arbejdsmiljø og ulykkesstatistikker. 

Ligeledes har hun skrevet speciale opgave for Siemens Wind Power, omhandlende "slips, trips and falls"
Pernille Pedersen
blandt offshore vindmøllearbejdere, og i den forbindelse har hun været med til at udvikle en sikkerhedskampagne og sikkerhedsvideo med henblik på at forbedre arbejdsmiljøet.

Pernille kommer fra en stilling hos Vestas Blades som HSE Coordinator. Hendes primære arbejdsopgaver hos Vestas bestod i at varetage HSE ledelsesopgaver, lave "Risk Assessment", følge op på lovkrav og APV´er, udarbejde statistikker og analyser og undervise i "Safety awareness". Herudover sad hun i en gruppe som varetager farlig gods, og var endvidere hovedansvarlig for ergonomien på Vestas fabrikkerne i DK.

Pernille er således rigtig godt klædt på til at hjælpe jer med jeres arbejdsmiljøarbejde.

Kontakt Pernille på:
• Telefon: 5336 8111
• Mail: pp@ameksperten.dk

Følg Pernille på LinkedIn

Ny lov mod arbejdsrelateret vold, trusler og chikane uden for normal arbejdstid


Folketinget har netop vedtaget en lov, der skærper arbejdsgiveres ansvar for at beskytte ansatte mod arbejdsrelateret vold, trusler og chikane uden for normal arbejdstid.

FTF glæder sig især over, at beskæftigelsesministeren netop har præciseret, at den nye lov også omfatter chikane på nettet." (FTF Nyhed)


Se også Arbejdsmiljøekspertens supplerende arbejdsmiljøkursus "Psykisk arbejdsmiljø, konflikthåndtering og forebyggelse af vold (Modul I og II)" her.

Kurser i psykisk arbejdsmiljø


Så er forårets supplerende arbejdsmiljøkurser på plads. Der er et bredt udvalg af korte kurser indenfor psykisk arbejdsmiljø. Savner du noget, så ring, vi er altid klar til at høre din mening og hjælper gerne, hvis vi kan.

Se alle vores kurser indenfor psykisk arbejdmiljø her.

Vi har planlagt følgende kurser i foråret, klik på overskriften for at læse mere/tilmeld:

12/03/2015 - Esbjerg

19/03/2015 - Esbjerg

02/03/2015 - Esbjerg

12/03/2015 - Frederikshavn
20/04/2015 - Aalborg

26/03/2015 - Frederikshavn
15/04/2015 - Aalborg

Øvrige kurser

Forflytningsvejlederuddannelsen
Forflytningsvejlederuddannelsen hos ARBEJDSMILJØEksperten bygger på muligheder frem for begrænsninger og har udgangspunkt i hverdagens arbejdsopgaver, de naturlige bevægemønstre, og borgerens ressourcer.

Der er planlagt kursus i Aalborg
d. 26-28/05/2015 & 01-02/06/2015.

Læs mere om kurset og tilmelding her.
3 dages arbejdsmiljøuddannelse §9
Læs mere om uddannelsen og se kurser for resten af året her eller tilmeld direkte via nedenstående links.

Der er ledige pladser på 3 dages arbejdsmiljøuddannelse §9 som afholdes før sommerferien i:

februar

marts3 days Mandatory OHS Course §9 / 3 dages arbejdsmiljøuddannelse §9 på engelsk

Read more about the contents of the course here.

Nyt fra

Arbejdstilsynet

Arbejdsmiljøforskningsfonden indkalder ansøgninger

PULJE: Arbejdsmiljøforskningsfonden indkalder ansøgninger til en ny ansøgningsrunde inden for temaerne psykisk arbejdsmiljø, arbejdsulykker, muskel- og skeletbesvær, virkemidler i arbejdsmiljøarbejdet samt en arbejdsmedicinsk udredning. Der er afsat ca. 30 mio. kr. til runden. Ansøgningsfristen er den 2. marts!

læs mere her.

Ikke mere støtte til arbejdsmiljørådgivning

Der er ikke flere penge i puljen til støtte til arbejdsmiljørådgivning. De sidste 10 mio. kr. var afsat i 2015, og de er brugt nu. Interessen for puljen har været stor med over 100 ansøgninger inden for 3 uger. Arbejdstilsynet behandler ansøgningerne hurtigst muligt og tilstræber, at alle har fået svar medio februar. Der er søgt for over 10 mio. kr., og det er derfor muligt, at der er ansøgninger, der ikke kan komme i betragtning, selvom de opfylder betingelserne.

Nye Branchevejledninger


VEJLEDNING: Medarbejderne i industrien bliver udsat for støj fra et stort antal forskellige kilder - håndværktøj, maskiner, køretøjer og procesanlæg. Ny branchevejledning fra Industriens BAR giver grundlæggende viden om støj, sikkerhedsforanstaltninger ved støjende arbejde og generelle metoder til støjdæmpning med fokus på adfærd.


VEJLEDNING: BAR SoSu sætter i en ny branchevejledning fokus på, hvordan man kan forebygge arbejdsulykker i social- og sundhedssektoren. Formålet med vejledningen er at påvirke sikkerhedskulturen, så ulykker ikke bare bliver opfattet som et vilkår ved arbejdet, men som noget mandet kan lade sig gøre at forebygge. Vejledningen henvender sig til alle, som har ansvar og opgaver i forhold til arbejdsulykker fx ledere, medlemmer af arbejdsmiljøorganisationen og interne arbejdsmiljøkonsulenter.


VEJLEDNING: Tøj er ikke bare tøj. Tøj kan faktisk være et værnemiddel for en lastbilchauffør, som kan komme ud for lidt af hvert under de daglige ture. BAR transport og engros har derfor udgivet en branchevejledning, der henvender sig til chauffører, og gennemgår de forskellige typer af beklædning, som kræves til de forskellige opgaver.

Links til AT nyhedsbreve:

Frameld dig dette nyhedsbrev