FAKTA om Sikkerhed & Arbejdsmiljø - Februar 2022 Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
ARBEJDSMILJØEksperten | FAKTA om sikkerhed og arbejdsmiljø | Besøg vores hjemmeside her

Alle taler om det – men vi gør noget ved det!

Her giver vi dig et indblik i den fremtid du og din virksomhed skal navigere i.
Det er emner, som har inspireret os – og forhåbentlig kan de også inspirere dig.
 

FAKTA om Sikkerhed og Arbejdsmiljø | Februar 2022

 
Hvad kan vi, tilbyde dig
 
 
Sådan bliver du klogere
 
» Fakta frem for smiley...
» Nye regler for hjemmearbejde...
» Ny opgørelse over tilsyn...
» Vejledning om tagarbejde...
» Småøvelser i arbejdstiden...
» Arbejdskrav i murerarbejdet...
 
ARBEJDSMILJØEksperten | Arbejdsmiljø-puljen | Få op til 500.000 kr. til din virksomhed

Få op til 500.000 kr. til din virksomhed!

Du ringer – vi søger

Husk, at du, med ARBEJDSMILJØEksperten i ryggen, kan få adgang til en pulje på 105 millioner kr. pr. år til og med 2023.
Sidste år hjalp vi seks virksomheder med at få mere end 760.000 kr. i tilskud fra puljen, og vores ansøgninger var inden for alle puljens tre områder, dvs.:
1. Autoriseret arbejdsmiljørådgivning,
2. Sundhedsfremme i form af træning og
3. Leje og afprøvning af tekniske hjælpemidler.
 
Vi hjalp på denne måde vores kunder med at
– lave en 360 graders kortlægning af deres ergonomiske og psykiske arbejdsmiljø,
– komme godt i gang med at træne i arbejdstiden,
– leje og afprøve en kran monteret i loftet og fire specialfremstillede hæve-sænkeborde.

Lige nu er vi i gang med at evaluere og afrapportere det første trænings-projekt, kunderne er tilfredse, og vi er derfor klar til at gentage succesen i år!
 
Vi venter allerede på svar fra to ansøgninger, som vi har hjulpet nye virksomheder med at skrive – og vi har også mulighed for at hjælpe dig. Derfor, kontakt os og hør, hvordan vi kan hjælpe dig fra start til slut med ansøgningen til dit projekt.
 
Kontakt os på 8236 3670
 

OBS! ... Husk, vi kan hjælpe dig med ansøgningen til Arbejdstilsynets pulje

Har du en virksomhed med max. 50 medarbejdere, kan du søge penge til projekter, der forbedrer arbejdsmiljøet, sikkerheden og/eller sundheden for medarbejderne.
Læs mere i afsnittet: "Få op til 500.000 kr. til din virksomhed!" eller kontakt os og hør hvordan.
 
ARBEJDSMILJØEksperten | Ny medarbejder | Frederik Stockholm Madsen

Ta' godt imod vores nye medarbejder

Vi er utroligt glade for, og stolte af at præsentere vores nye medarbejder og byde varmt velkommen i teamet.

Frederik Stockholm Madsen

Arbejdsmiljørådgiver & Cand.Techn.Soc.
 
Frederik har en kandidat i Miljø- og Ressource Management fra Syddansk Universitet samt en baggrund inden for projekthåndtering i centraladministrationen, hvorfra han har god forståelse for tillidsskabende kundekontakt samt tekniske og lovmæssige aspekter, der gør sig gældende inden for det kemiske arbejdsmiljø.
 
Frederik har et godt øje for detaljerne og sætter grundighed og ordentlighed højt. Han er bevidst om vigtigheden af grundig udførelse af opgaverne og har fokus på forebyggelse, når man har med arbejdsmiljø og menneskers sikkerhed at gøre.
 
Hos ARBEJDSMILJØEksperten vil Frederik beskæftige sig med flere aspekter af det klassiske arbejdsmiljø og samtidig bidrage til udviklingen på arbejdsmiljøområdet. ”Miljø, lovlighed og kvalitet” bliver nøgleordene bag hans rådgivning.
 
Frederik er godt i gang med udarbejdelse af kemiske APV’er i Quentic samt andre opgaver inden for bl.a. støj og akustikforhold, projekthåndtering og kvalitetssikring, desuden udvikling af bæredygtighed i virksomheder.
  
Vi byder Frederik varmt velkommen til ARBEJDSMILJØEksperten
 
 
ARBEJDSMILJØEksperten | Kemisk APV

Arbejdsinstruktionen

Den vigtige, skriftlige vejledning af produktet

Et af slutprodukterne vi fremstiller i forbindelse med kemiske APV'er, er Arbejdsinstruktionen.
Arbejdsinstruktionen er den vejledning, som gør brugeren af et kemikalieprodukt i stand til hurtigt, at danne sig et overblik over, hvilken type produkt de skal til at arbejde med. I henhold til lovgivningen omkring kemisk APV, Bekendtgørelsen om arbejdet med stoffer og materialer, skal oplæring og instruktion gives mundtligt før arbejdets påbegyndelse og skal understøttes af en skriftlig instruktion ved særlige stoffer og særlige forhold.
ARBEJDSMILJØEksperten | Kemisk APV | Arbejdsinstruktion
ARBEJDSMILJØEksperten | Kemisk APV | Arbejdsinstruktion
Eksempel på en Arbejdsinstruktion, hvilken fungerer som den skriftlige understøttelse af oplæringen.
 
Via arbejdsinstruktionen kan brugeren se, hvilke foranstaltninger, der bør tages, når et produkt skal anvendes – fx hvilke forhold, der nødvendiggør brugen af et åndedrætsværn, hvilke handlinger man skal foretage i tilfælde af brand eller en førstehjælpssituation eller, hvilke metoder til bortskaffelse af restprodukter, man skal følge og lignende.

Arbejdsinstruktionen bygger på informationer fra produktets sikkerhedsdatablad og konklusionen fra risikovurderingen. Via vores platform samler vi de mest nødvendige informationer, og præsenterer dem i en let fordøjelig version i arbejdsinstruktionen til hurtig og nem anvendelse i produktionen. Disse informationer kan også tilgås nemt og hurtigt via vores softwareløsning til anvendelse både på fabrikken og på farten.
Kontakt os – vi kan hjælpe dig hele vejen
 
Læs mere om oplæring og instruktion
 
ARBEJDSMILJØEksperten | Kemisk risikovurdering i virksomheden

Kemisk risikovurdering i virksomheden

Vi kan gennemgå kemien for dig

Hos ARBEJDSMILJØEksperten tilbyder vi rådgivning og vejledning vedrørende kemisk risikovurdering som tilpasses efter kundens behov.
Typisk foretages en kemisk risikovurdering ved, at konsulenten besøger virksomheden og gennemgår kemien og processerne hvori kemien indgår. Herefter noteres observationerne og det aftales med kunden, hvad der bør ændres nu og her i forbindelse med besigtigelsen. Kunden får typisk opgaven at fremskaffe sikkerhedsdatablade til konsulenten, der efterfølgende gennemgår disse for eventuelle fejl og mangler.

I visse tilfælde er der tale om en risikovurdering på baggrund af en kemisk proces, hvor der ikke altid foreligger sikkerhedsdatablade på eventuelle biprodukter af processen. Her bliver processen undersøgt og kortlagt ud fra en kemifaglig vurdering. Derefter bestemmes beskyttelsesforanstaltninger og sikkerhedsadfærd i forbindelse med arbejdet.

Skriftlig dokumentation for den kemiske risikovurdering bliver udarbejdet på baggrund af observationer og beskrivelser samt fra data i sikkerhedsdatabladene. Virksomheden får udarbejdet en handlingsplan hvori der indskrives tidsrammer for intern instruktion til efterlevelse af punkterne i handlingsplanen samt andre nødvendige handlinger.

Arbejdet med kemi i virksomheden kan struktureres og digitaliseres ved hjælp af softwaresystemet Quentic, som er en cloudbaseret SaaS digital platform. Heri kan virksomheden strukturere og organisere således, at virksomheden bliver gjort automatisk opmærksom på, når fx opdateringer og nye risikovurderinger skal foretages. ARBEJDSMILJØEksperten er eksklusiv partner og dansk udbyder af denne løsning.
Kontakt os – vi kan hjælpe dig hele vejen
 
Læs mere om kemisk outsourcing
 

Sikkerhedskulturen i virksomheder

– handler om "målet om færre arbejdsulykker"

Arbejdsmiljøledelse & -koordinering

ARBEJDSMILJØEksperten | Profil | Nis Rasmussen

Nis Rasmussen

• Partner & Seniorrådgiver
• Ingeniør
 
Jeg arbejder blandt andet med:
• Risikovurdering & -analyse
• Arbejdsmiljøledelse & -koordinering
• Sikkerhedstræning og ulykkesforebyggelse
• Rådgivning og håndtering af arbejdsmiljøloven
• Indeklima, ventilation, maskinsikkerhed og ATEX.
 
 
Skriv til mig, så kontakter jeg dig!

Det handler også om forståelse af arbejdsmiljøloven

Nis er Ingeniør og har været med siden starten af ARBEJDSMILJØEksperten i 2004. Hans arbejdsfelt spænder vidt og tager sit afsæt i at drifte arbejdsmiljøarbejdet i mange SMV'er. Her holder han sammen på og udvikler arbejdsmiljøarbejdet, så det kan opleves og forstås. Kernekompetencerne er sikkerhedskulturer, arbejdsmiljøkoordinering og forståelse af arbejdsmiljøloven.

Arbejde med sikkerhedskulturer
Vi har netop afsluttet et langt og super forløb med en service- og havnevirksomhed. Der er altid gang i den, det er svært at forudse "hvad" der sker lige om lidt – havarier, tunge elementer, der skal flyttes, arbejde på skæve tider, kunder der vil have noget fikset straks og helst lige nu … og ja, så må det gå galt en gang i mellem. Og det har det faktisk også gjort.

Derfor blev sikkerhedskulturen taget op i arbejdsmiljøudvalget, og selv om forventningerne var ret store udeblev resultatet.

Først da hele ledelsesgruppen blev sat sammen en aften, uden for normal arbejdstid, fik vi sat den helt rette dagsorden. Her blev specifikke sikkerhedsregler defineret, krav til, hvordan de skal overholdes defineret, hvordan konsekvenser skal gennemsættes samt hvilken sikkerhedstræning, der skal sættes i gang.

Mest væsentligt i aftalen var, at alt skal kunne forsvares og forklares og samtidig opleves retfærdigt. Det gør det nu, så målet om færre arbejdsulykker må være lidt tættere på nu.
ARBEJDSMILJØEksperten | Arbejde med sikkerhedskulturer
Sikkerhedskulturen – et eksempel på ledelsesgruppens dagsorden: Sikkerhedsregler, krav, konsekvenser, sikkerhedstræning.
 
Har I brug for hjælp?
Kontakt os allerede i dag – vi kan hjælpe jer med alt inden for arbejdsmiljø
 
ARBEJDSMILJØEksperten | Quentic - Vores samlede HSE løsning

Quentic

Din komplette software-løsning
– til HSE- og CSR-management.
 
Er du interesseret i at vide mere?
Du kan kontakte os på 8236 3670
– vi står altid klar til at hjælpe!
Skriv til os, så kontakter vi dig!
 

Vi har et hav af friske uddannelser til dig

De kan sikre dig meget mere viden og ekspertise

Her kan du se et lille uddrag af vores kommende kurser
Klik på billederne og læs mere på hjemmesiden – eller tilmeld dig nu.
 
ARBEJDSMILJØEksperten | 3 dages lovpligtig arbejdsmiljøuddannelse §9

Arbejdsmiljøuddannelse §9

3 dages obligatorisk

21.–23.03.2022, København TILMELD
28.–30.03.2022, Aarhus TILMELD
04.–06.04.2022, Esbjerg TILMELD
19.–21.04.2022, København TILMELD
25.–27.04.2022, Kolding TILMELD
26.–28.04.2022, Aalborg TILMELD
 
 
 
ARBEJDSMILJØEksperten | 3 days Mandatory OHS Course

Mandatory OHS Course

3 days

Apr 19–21, 2022, Esbjerg SIGNUP
May 3–5, 2022, København SIGNUP
 
 
 
ARBEJDSMILJØEksperten | Efteruddannelse af Arbejdsmiljørepræsentanter (AMR)

Efteruddannelse af Arbejdsmiljørepræsentanter (AMR)

 
Nye kurser for supplerende arbejdsmiljøuddannelser udarbejdes i løbet af foråret 2022.
 
LÆS MERE HER
 
ARBEJDSMILJØEksperten | Forflytningsvejlederuddannelsen

Forflytningsvejlederuddannelse

6 dage

Plejeområdets vigtige ressourcepersoner, når det handler om at forebygge skader.
 
Dato: 14.–17.03 og 21.–22.03.2022
By: Aalborg
TILMELD HER
 
ARBEJDSMILJØEksperten | E-learningskurser

E-learningskurser

En fleksibel løsning af høj kvalitet

Vi tilbyder en række sikkerheds- og eftersynskurser som e-learning.
Vær opmærksom på, at nogle kurser tilbydes på flere sprog.
VÆLG E-LEARNINGSKURSUS
 
Arbejdstilsynet | Nyheder 2022

Nyheder fra Arbejdstilsynet

Fakta frem for smiley - en ny og forbedret visningsordning
I dag fremsættes et lovforslag om en ny faktabaseret visningsordning vedr. virksomheders arbejdsmiljø. Vedtages lovforslaget vil den nuværende ordning, hvor Arbejdstilsynet tildeler en smiley efter et tilsynsbesøg, blive erstattet af en ny visningsordning...
 
Læs mere...
Nye regler for hjemmearbejde på plads
Der er bred politisk opbakning til nye regler for hjemmearbejde. Fremover vil særlige skærmregler først gælde efter mere end to dages regelmæssigt skærmarbejde, og i højere grad tilgodese ansatte med skiftende arbejdssteder...
Læs mere...
Arbejdstilsynet offentliggør ny opgørelse over gennemførte tilsyn
Arbejdstilsynet offentliggør 11. februar nye data om gennemførte tilsyn. Tallene er opgjort efter en ny metode, der viser antallet af gennemførte tilsyn og tilhørende reaktioner. Data findes på at.dk under Arbejdsmiljø i tal og opdateres løbende...
Læs mere...
Reglerne og Arbejdstilsynets vejledning om tagarbejde er ændret
Arbejdstilsynet har ændret AT-vejledning 2.4.2 om fald fra højden ved arbejde på tage. Baggrunden er bl.a., at højdegrænserne for sikring mod nedstyrtning ved tagarbejde er ændret i bekendtgørelse om bygge- og anlægsarbejde...
Læs mere...
Småøvelser i arbejdstiden kan potentielt nedbringe langtidssygefraværet med 13 pct.
Korte træningspas for nakke, skuldre og ryg i arbejdstiden kan have stor indvirkning på sygefraværet hos medarbejderne. Det viser en ny forskning fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA)...
Læs mere...
Ny viden om fysiske arbejdskrav i murer- og betonarbejde kan bidrage til at forebygge skader og smerter
Ny forskning om fysiske arbejdskrav i murer- og betonarbejde kan forbedre medarbejdernes viden. Det kan på sigt være med til at forebygge skader og smerter ved fysisk arbejde. Det viser en ny undersøgelse lavet af NFA...
 
Læs mere...
Arbejdstilsynet | Seksuel chikane skal stoppes
Arbejdstilsynet | Nyheder