FAKTA om Sikkerhed & Arbejdsmiljø - December 2020 Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
 

Ny bestyrelsesformand i ARBEJDSMILJØEksperten A/S 🇩🇰

Vi er glade for at kunne præsentere vores nye formand for bestyrelsen, John E. Lesbo.

 

Tak, for et særdeles udfordrende år!

Året 2020 har på mange måder været et udfordrende år, især for erhvervslivet, men også i det private.
 

COVID-19 pandemiens indtog, har forårsaget Danmarks ”nedlukning – oplukning – nedlukning”, hvilket har medført et særdeles hårdt år med mange omstillinger, for alle parter.

Året 2020 blev et særdeles anderledes og atypisk år, som har været en øjenåbner for os alle.
Vi mistede kontrollen over den kendte ”hverdag”, men via fællesskab og sammenhold, på behørig afstand, er vi ved fælles hjælp og indsats kommet gennem dette udfordrende år.
 
ARBEJDSMILFØEksperten vil derfor gerne benytte lejligheden til at takke vores dygtige medarbejdere, for at have opretholdt det gode engagement - og i særdeleshed, for at have taget de nye arbejdsrutiner i stiv arm, med fokus på egne og andres sikkerhed og sundhed - i denne udfordrende tid.
 
Vi vil selvfølgelig også gerne sige mange tak til vores bestyrelse, kunder, forretningsforbindelser og venner af huset, for det gode samarbejde og for året der gik.

Et tilbageblik på året, der gik …

Foråret 2020:
 • Vi introducerer ”FN’s 17 verdensmål” (Partnerskaber for handling) - som ikke er for sarte virksomhedsledere, da det kræver stærke nerver, et køligt overblik og mod til at tænke bredt og langsigtet. Vi kan hjælpe jer med at identificere relevante mål og delmål, til at opnå værditilvækst og øget konkurrenceevne i jeres virksomhed med implementering af FN’s 17 Verdensmål. Vi hjælper jeres virksomhed med, at sætte fokus på relevante mål i forhold til jeres kerneforretning og skabe en tydelig, bæredygtig profil – og vise jeres kunder, hvordan I gør en forskel.

 • Vi forbereder mange forskellige efteruddannelseskurser, som fx Arbejdsmiljøuddannelsen §9, E-learningkurser, Psykisk arbejdsmiljø, Øvrige kurser og Virksomhedskurser, hvilke kan ses og tilmeldes via vores hjemmeside.

 • Corona-pandemien rammer Danmark, og på Statsministerens pressemøde den 11. marts 2020, bliver der indført en ”Lock-Down” af Danmark. ARBEJDSMILJØEksperten beslutter at følge Sundhedsministeriets anbefalinger, for at begrænse smittefaren blandt medarbejdere og kunder. Mange kontorer blev lagt øde, butikker lukkede ned, og flere medarbejdere blev sendt hjem.

 • Vores kursus-aktiviter afvikles fortsat - myndighedernes anbefalede forholdsregler i forhold til COVID-19’s smitterisici bliver overholdt. Størstedelen af vores kundemøder bliver ændret fra fysisk fremmøde til online digitale møder. 
Sommeren 2020:
 • Vi håber alle, at erhvervslivets hjul igen kører på fulde omdrejninger, når sommerferien slutter. Mange af os er på plads igen, efter corona’en lagde vores kontorer øde, og sendte os hjem til vores hjemmekontor.
 
Efteråret 2020:
 • Vi indgår samarbejde med biotekvirksomheden, PentaBase ApS, og kan nu tilbyde private virksomheder at blive COVID-19 testet. Vi får etableret et mobilt laboratorium, hvormed vi også kan tilbyde virksomheder, institutioner m.v., at vi kommer forbi og foretager en COVID-19 test af alle medarbejdere og elever på én og samme dag.
  Vi tilbyder fire forskellige slags test;COVID-19 medarbejdertest,COVID-19 antistof medarbejdertest,COVID-19 overfladetest ogCOVID-19 risikovurdering.

 • Vi kan nu tilbyde vores kunder en samlet platform og app, der kan levere en ”one-stop-shop” løsning til HSE arbejdet i virksomheden. Ved brug af løsningen effektiviseres procedurer og workflow, og dermed spares både tid og penge.

 • Vi har udviklet et nyt digitalt værktøj til risikovurdering, som hjælper med at beregne risikofaktorer i din virksomhed på baggrund af parametre som sandsynlighed, frekvens og alvorsgrad.
 
Vinteren 2020:
 • Vi kan nu tilbyde kunderne at få svar på en COVID-19 test på kun 4 timer. Vores lokale laboratorier sikrer muligheden for over tusinde COVID-19 tests om dagen.

 • Vores planlagte kurser kan forsætte, trods Corona restriktioner og forsamlingsforbud. 
  I kan altså stadigvæk tilmelde jer alle vores kurser inden for arbejdsmiljø.

 • Vi har fokus på, hvordan arbejdsmiljøarbejdet ser ud for fremtiden. Vi kan derfor tilbyde vores kunder, at blive en del af ”Safety Management Trend Report 2021” ved at deltage anonymt i den store arbejdsmiljøundersøgelse – og derigennem opdage de vigtigste trends sammen med os. Vores samarbejdspartner Quentic udgiver hvert år en gratis rapport med en samling af meninger fra ledende internationale eksperter.

 

...Året 2020 blev også året, hvor vi har sagt farvel til gode medarbejdere, men vi har også budt velkommen til nye medarbejdere og kompetencer.

Vi ved ikke hvad det nye år bringer, men vi ser frem til et nyt og spændende år, fyldt med aktivitet, forbedringer, nye løsninger, fremgang og ikke mindst udvikling.
 
 

Glædelig Jul & Godt Nytår!

Den søde juletid nærmer sig med hastige skridt – og her hos ARBEJDSMILJØEksperten bliver arbejdet snart sat på pause, for en kort periode – julefreden kan sænke sig over os, og vi kan nyde juletiden og julehyggen med vores kære. Inden længe ringer uret nytåret ind, og vi er igen klar til at møde ind på arbejde.
 
Vi holder derfor begrænset åbent fra den 24. december til den 3. januar, begge dage inklusiv. Vi ses igen den 4. januar 2021, hvor vi er tilbage på fuld styrke.
 
Pas rigtig godt på jer selv og hinanden – på denne måde, bør det være muligt at bekæmpe COVID-19.

I ønskes alle en rigtig GLÆDELIG JUL samt et GODT og LYKKEBRINGENDE NYTÅR.

 
 

Kommende kurser i 2021

Her kan du se listen over kommende kurser fra ARBEJDSMILJØEksperten.
3 dages lovpligtig arbejdsmiljøuddannelse §9
- klik og læs mere om kursets indhold og program

Kurset giver arbejdsmiljøgruppens repræsentanter konkret viden om arbejdsmiljø og metoder til at fremme et sikkert og sundt arbejdsmiljø på egen arbejdsplads.
Kurset afvikles over 3 sammenhængende dage. Der kan arrangeres virksomhedskurser.
Vi har mange flere AU§9 kurser på programmet - tjek datoerne her
 
 
 
3 days Mandatory OHS Course- click here to read more about the course program 
 
The course aims to provide the work environment representatives a practical knowledge of the working environment and methods of systematic and targeted approach to promote a safe and healthy work environment at their own workplace. A common feature of the courses is that there can be arranged business courses. 
Click here for further scheduled courses
 
 
 
Forflytningsvejlederuddannelsen
- klik og læs mere om kursets indhold og program
 
Uddannelsen varer 6 dage og består af teoretiske indlæg, diskussioner og erfaringsudveksling, og endelig praktisk kreativ forflytning, som er det væsentligste element. Uddannelsen er delt op i to moduler.
 Vi får flere kurser på programmet - tjek datoerne her
 
 

E-learning kurser

ARBEJDSMILJØEksperten tilbyder e-learning inden for en lang række kurser. Nogle kurser udbydes på flere sprog.
 
Dine fordele med e-learning
- du er uafhængig af tid og sted;
- du kan gå til og fra, og genoptage derfra hvor du stoppede;
- du bestemmer tempoet og kan gå tilbage og se svære passager igen.
 
Klik på linket og læs kursusbeskrivelsen.
 
Læs mere om, hvordan e-learning fungerer - og tilmeld dig her
 
Nyheder
 
Den 1. januar 2021 træder to bekendtgørelser om sagsbehandlingen af takster for Arbejdsmarkedets Erhvervssikring og Ankestyrelsen i kraft. Bekendtgørelserne gælder for henholdsvis Danmark og Grønland. 
 
Vejledninger og bekendtgørelser
Arbejdstilsynet har foretaget sammenskrivninger af en række bekendtgørelser. 
 

Vi tæller ned til at ønske dig et godt og lykkebringende nytår!

 

Vi ses igen den 4. januar 2021