FAKTA om Sikkerhed & Arbejdsmiljø - Juni 2020 Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
 

Tilbage på job: Hold fast i de gode vaner

Har du haft en anderledes hverdag i de seneste måneder med corona-nedlukning? Hjemmearbejde og familiesamvær har gået hånd i hånd, og der har været plads til frisk luft og daglige aktiviteter. Nu er hverdagen tilbage - og hvad så?  
 

Bestil covid-19 tests til din virksomhed

Som autoriseret arbejdsmiljørådgiver tilbyder ARBEJDSMILJØEksperten covid-19 tests til private virksomheder. Det gælder både tests af medarbejdere for smitte og antistof, samt overfladetests.

Skab sikkerhed for både medarbejdere og kunder ved at få vished omkring smittebærere eller risiko for smitte i din virksomhed. ARBEJDSMILJØEksperten tilbyder i alt fire forskellige covid-19 tests. 


Covid-19 medarbejdertest: 
Medarbejderen testes for covid-19 virus.
Læs mere

Covid-19 antistof medarbejdertest: Medarbejderen testes for covid-19 antistoffer som følge af tidligere coronavirus.
Læs mere

Covid-19 overfladetest: Test af faste overflader, maskiner eller andet udstyr for covid-19 bakterier.
Læs mere

Covid-19 risikovurdering: Få vurderet risikoen for smitte i din virksomheden via en mobil app.
Læs mere

 

Kontakt os for at høre mere om de forskellige tests, forløb og priser på telefon 82 36 36 70 eller på mail@ameksperten.dk.

 

Ny platform strømliner HSE arbejdet

Et nyt partnerskab giver ARBEJDSMILJØEkspertens kunder adgang til en internationalt anerkendt platform til HSE arbejdet.

I samarbejde med Quentic tilbydes både nye og eksisterende kunder en samlet platform og app, der kan levere en ”one-stop-shop” løsning til HSE arbejdet i virksomheden.

Med denne løsning er det muligt at samle alle virksomhedens dokumenter i samme system og dermed bliver det også muligt at udarbejde rapporter ud fra alle virksomhedens samlede data inden for HSE. Løsningen er modulopbygget, så du sammensætter selv din løsning efter virksomhedens behov.

Ved brug af Quentic løsningen effektiviseres procedurer og workflow - og dermed spares både tid og penge.

Læs mere om Quentic løsningen her eller kontakt os for en uforpligtende snak om, hvordan du kan få adgang til og implementere den nye løsning i din virksomhed. 

 

Forflytningsvejlederuddannelse i november

Forårets programsatte kursus i forflytningsvejledning blev desværre aflyst på grund af corona-nedlukningen, men vi er klar med nye datoer til november.

Uddannelsen varer 6 dage og består af teoretiske indlæg, diskussioner og erfaringsudveksling, og endelig praktisk kreativ forflytning, som er det væsentligste element. 

Uddannelsen er delt op i to moduler, som afholdes tirsdag - torsdag den 17. -19. november 2020 samt mandag - onsdag den 23. – 25. november 2020 i Hjælpemiddelhuset, Agerskellet 12, 8900 Randers.

 

Læs mere og tilmeld dig her
 

Kommende kurser

Her kan du se listen over kommende kurser fra ARBEJDSMILJØEksperten.
3 dages obligatorisk arbejdsmiljøuddannelse §9
- klik og læs mere om kursets indhold og program

Kurset giver arbejdsmiljøgruppens repræsentanter konkret viden om arbejdsmiljø og metoder til at fremme et sikkert og sundt arbejdsmiljø på egen arbejdsplads.
Kurset afvikles over 3 sammenhængende dage. Der kan arrangeres virksomhedskurser.
Vi har mange flere kurser på programmet - tjek datoerne her
 
 
3 days Mandatory OHS Course
- click here to read more about the course program 
 
The course aims to provide the work environment representatives a practical knowledge of the working environment and methods of systematic and targeted approach to promote a safe and healthy work environment at their own workplace. A common feature of the courses is that there can be arranged business courses. 
  •   8. September in Copenhagen - SIGN UP
  • 27. October in Aalborg - SIGN UP
  • 16. November in Esbjerg - SIGN UP
 
 
Forflytningsvejlederuddannelsen
- klik og læs mere om kursets indhold og program
 
Uddannelsen varer 6 dage og består af teoretiske indlæg, diskussioner og erfaringsudveksling, og endelig praktisk kreativ forflytning, som er det væsentligste element. Uddannelsen er delt op i to moduler.
 

E-learning kurser

ARBEJDSMILJØEksperten tilbyder e-learning inden for en lang række kurser. Nogle kurser udbydes på flere sprog.
 
Dine fordele med e-learning
- du er uafhængig af tid og sted;
- du kan gå til og fra, og genoptage derfra hvor du stoppede;
- du bestemmer tempoet og kan gå tilbage og se svære passager igen.
 
Klik på linket og læs kursusbeskrivelsen.
 
 
 
Nyheder
 
Torsdag den 11. juni genoptog Arbejdstilsynet, Skattestyrelsen og politiet de fælles myndighedsaktioner mod social dumping, der skal sikre, at arbejde i Danmark foregår på danske vilkår og efter danske regler. Torsdagens aktion var primært rettet mod byggepladser rundt i hele landet og førte til 39 reaktioner fra Arbejdstilsynet om at forbedre forholdene.
 
Ny rapport om dieselpartikler og grænseværdier
EU har vedtaget en grænseværdi for dieseludstødningspartikler, som skal implementeres i dansk lovgivning senest d. 20. februar 2021 og være gældende efter en overgangsperiode på 2 år.
 
Ny opgørelse: Antallet af anmeldte arbejdsulykker stort set uændret
I 2019 blev der i alt anmeldt 42.709 arbejdsulykker. Det viser en ny årsopgørelse fra Arbejdstilsynet.
 
Den 1. juli 2020 træder en ny grænseværdi for chrom 6 i arbejdsmiljøet i kraft. Den nye grænseværdi fremgår af grænseværdibekendtgørelsen (bekendtgørelse om grænseværdier for stoffer og materialer).
 
Vejledninger og bekendtgørelser